Алмұрт жидегі
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер 1 кг алмұрт, 400-600 г қант, 4 г лимон қышқылы.
Сипаттамасы Піскен алмұрттың қабығын аршып, өзегін алып тастап, тілімдерге кесіңіз, ағарту үшін себетке (немесе дәкеге) салыңыз. Кәстрөлге 2-3 кесе су құйыңыз, оған алмұрт салынған себетті салыңыз - және алмұрт толығымен жұмсарғанша баяу отта қайнатыңыз. Буға пісірілген жемістерді електен сүртіңіз, отвармен араластырыңыз және кастрюльге көлемінің жартысына дейін қайнатыңыз, қант қосып, жақсылап араластырыңыз және дайын болғанға дейін пісіріңіз. Ыстық күйінде банкаларға салыңыз және жабыңыз.