Шарап соусындағы алмұрт
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы 4-6 алмұрт, 100 г ақ шарап, 100 г қаймақ, 100 г қант ұнтағы, 40 г сары май. Жуылған және қабығынан тазартылған алмұрттарды 4 бөлікке кесіңіз, тұқымдарды алып тастаңыз. Сары майды ерітіп, қант ұнтағын қосып, араластырыңыз да, оған алмұрт салыңыз. Баяу отқа қойыңыз, алмұрт сәл қызарған кезде шарап құйыңыз. Қақпақтың астында бірнеше минут қайнатыңыз. Алмұрт жұмсақ болған кезде оттан алып, қаймақ құйыңыз. Бір минуттан кейін табақтарға салыңыз. Ыстық және суық күйінде беруге болады.