Шараппен бірге қайнату
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы 250 г кептірілген жемістер - алма, алмұрт, мейіз, қара өрік, кептірілген өрік, шие, 5 дана. қалампыр, аздап даршын, 0,5 ас қасық. қант, 1 ас қасық. ақ асханалық шарап. Кептірілген жемістерді кастрюльге салыңыз, су құйыңыз және отқа қойыңыз. Қайнаған кезде дәмдеуіштерді қосып, жартылай дайын болғанға дейін пісіріңіз. Содан кейін шарап құйыңыз, қант құйыңыз және оны бірнеше рет қайнатыңыз, оны азайтыңыз, оттықтың жалынын көбейтіңіз. Тұндыруға, салқындатуға және қайнатылған жемістермен бірге қызмет етуге рұқсат етіңіз. Ал егер шарапсыз пісірілсе, оны тіпті сәбилерге де беруге болады.