Пончиктер (Джем қосылған) ескі әлемде.
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Ашытқымен бірге бір стақан сүтті (2-3 орам), 2 стакан ұнды алып, қамырды кешкі астан 5 сағат бұрын илеңіз, жылы жерге қойыңыз. 2 сағаттан кейін, қамыр көтерілгенде, оны шпатламен ұрып, тұз, 1/4 фунт (100 г) сары май, 1/2 шай қасық даршын, 5-6 түйір кардамон, бір шымшым ваниль, лимон қабығы, 2-3 қасық ром (Немесе марашин, киршвассер сияқты шарап), 1/2 шай қасық тұз. Барлығын илеңіз және жылы жерге 1/2-1 сағатқа қойыңыз. Қамырдың 2 дөңгелек қабатын жайыңыз. Бірінші қатарға қалың джем үйінділерін салыңыз, екінші қабатпен жабыңыз, пончиктерді стаканмен кесіңіз (24 дана). Ұнды параққа себіңіз, пончиктер көтерілсін. Қаздан, шошқа майынан, жартысы мен сары майдан қуырғыш жасаңыз, 1-2 ас қасық арақ құйыңыз (Пончиктерді кептіру үшін). Қайнап жатқан қуырғышқа 5-6 жұқпалы пончикті батырыңыз, жеңіл отта қуырыңыз. Пончиктерді дуршлаг қасықпен алып тастаңыз және даршын ұнтағымен араластырылған қант ұнтағын себіңіз. Кептелудің орнына пончиктерге алма мармеладын (3 алма пісіріп, електен сүртіңіз, 1/4 кесе қант салып, араластырыңыз, қоюланғанша қайнатыңыз) немесе сүзбе, туралған шие, қара өрік, алмұрт, жидектер, тартылған ет, балық салады. .