Шараптағы алма немесе алмұрт
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы 3-4 алма немесе алмұрт, 3 ас қасық. л қант, 2 стакан су, 1 стакан шарап. Алманы немесе алмұртты суық сумен жуыңыз, қабығын тазалаңыз және өзегін алыңыз. Қызарып кетпес үшін лимон қышқылымен қышқылдандырылған суға пісірер алдында салыңыз. Сол суда қайнатыңыз, суды ағызып, вазаларға салыңыз. Алынған қайнатпаға қабықтарды қосып, 10 минут қайнатыңыз, сүзгіден өткізіңіз, қантты ерітіңіз, қайнатыңыз және шарап құйыңыз. Салқындатылған жемістерді алынған сироппен құйыңыз.