Еділ бұқтырылған балық
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты5 минут
Өнімдер балық филесі (ірі алабұға, табан балық, көксерке) 1 кг, пияз 2, алма 5-6, лимон 1, құрғақ ақ шарап 1 1/2 кесе, өсімдік майы 3 -4 ас қасық, тұз, бұрыш, аскөк жасыл.
Сипаттамасы Дайындалған балық филесін кесектерге кесіңіз, құрғатыңыз, құйыңыз. Лимон қабығын үккіштен өткізіп, шырынын лимоннан сығып, онымен балық филесін себіңіз. Пиязды, алманы ұсақтап турап, майға аздап қуырыңыз. Пияз мен алма қуырылған ыдысқа шарап құйып, оны аздап қайнатыңыз. Қоспаны майланған пішінге, бұрышқа, тұзға салыңыз, үгітілген лимон қабығын себіңіз, үстіне балықты салыңыз. Пішінді (табаны) қақпақпен жауып, алдын ала қыздырылған пешке 25-30 минутқа қойыңыз. Дайын балықты табаққа салыңыз, оны бұқтырылған қоспамен құйыңыз, аскөк шөптерімен безендіріңіз.