Майшабақтан жасалған суфле
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты5 минут
Өнімдер
Сипаттамасы 4 порция үшін қажет: аздап тұздалған майшабақ филесінің 4 жолағы, 2 алма, бір үлкен лимон шырыны, 2 қызыл пияз, желатиннің 6 табақшасы, 500 г қою майлы қаймақ, 1 шоқ жаңа аскөк. Майшабақ филесін сумен шайыңыз. Алманың қабығын кесіп, жұқа жолақтарға кесіңіз. Лимон шырынын себіңіз. Пиязды тазалаңыз, текшелерге кесіңіз, дәмін жұмсарту үшін үстіне ыстық су құйыңыз. Төгу. Желатинді сіңдіру үшін суық суға 5 минут салып қойыңыз. Араластыра отырып, қаймақты қыздырыңыз, желатинді сығып, қаймаққа ерітіңіз. Кішкене тікбұрышты пішінді полиэтилен пленкамен жабыңыз. Қаймақтың жартысын жайыңыз, тегістеңіз. Тоңазытқышқа 15 минутқа қойыңыз. Мұздатылған қаймақтың үстіне балық филесін, алма кесектерін, пияз текшелерін, жуылған аскөк бұтақтарын қабаттарға салыңыз. Барлығын қаймақтың қалған бөлігімен жабыңыз. Тоңазытқышқа 4 сағатқа қойыңыз.