Суық қызылша
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер жапырақты салат - 40 г. жасыл пияз - 45 г. ақжелкен, аскөк - 20 г. лимон қышқылы - дәміне қарай, қызылша сорпасы - 1 1/2 л.
Сипаттамасы 4 порция қызылша үшін - 450 г. қаймақ - 150 г. қант - дәміне қарай, 4 жұмыртқаның., жаңа қияр - 300 г.Қызылшаны лимон қышқылын қосып, суға дайын болғанша пісіріңіз, сосын салқындатыңыз, қызылшаны тазалаңыз және сорпаны сүзіңіз. . Қызылшаны ұсақтап турап, отвармен араластырыңыз, қант, туралған қайнатылған ақуызды, туралған салат пен пиязды, сондай-ақ майдалап туралған қиярды қосып, қаймақпен дәмдеңіз. Қызмет көрсетер алдында қызылшаны туралған көкпен себіңіз.