Кептірілген көкөністерден жасалған борщ
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Қызылша - 10 г, қырыққабат - 19 г, картоп - 16 г, сәбіз - 2 г, ақ тамыр - 0,6 г, пияз - 4 г, томат пюресі - 15 г, ұн - 3 г, ас маргарині - 10 г, қант - 5 г, сірке суы 3% - 8 г, қаймақ - 10 г, шөптер. Кептірілген қызылшаны, картопты, пиязды бөлек суық суға салып, сәбіз мен ақ тамырларды бірге жібітіңіз. 2-4 сағаттан кейін сәбіз мен ақ тамырларды, пиязды және қызылшаны аршып, маймен құтқарыңыз. Қуырылған көкөністерді сорпаға немесе суға салып, картоп, қырыққабат қосып, пісіріңіз. Пісірудің аяқталуына 10-15 минут қалғанда борщты ақ тұздықпен, тұзбен, қантпен және сірке суымен дәмдеңіз. Егер борщ саңырауқұлақ сорпасында пісірілсе, онда ұсақталған пісірілген саңырауқұлақтарды, қара өріктерді бекітіңіз, олардан тұқымдарды алып тастау керек және т.б. Борщқа қаймақ пен шөптермен бірге қызмет етіңіз.