Сарымсақ қосылған шошқа етінен жасалған котлеттер
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Шошқа еті 180, крахмал 20, шошқа майы 30, соя соусы 5, арақ 10, пияз 10, сарымсақ 10, сірке суы 5, сорпа 20, қант 5, тұз.
Сипаттамасы Ұсақ торлы ет тартқышта ұсақталған шошқа етіне крахмал құйылады, бұрын суық сумен сұйылтылған (1: 1), соя тұздығы мен арақ мұқият араластырылады және тартылған ет шарларға (Фрикаделькалар) кесіледі. Котлеттер қоңыр қабық пайда болғанға дейін терең қуырылады және артқа лақтырылады. Үстіне аздап май қалдырып, туралған пиязды, сарымсақты сол табаға салып, қайта-қайта шайқап, аздап қуырады, сосын үздіксіз араластыра отырып, бұрын дайындалған қоспасы құйылады. дәмделмеген тауық сорпасы, соя соусы, арақ, зімбір тұнбасы, тұз, сірке суы және суық суда сұйылтылған крахмал (1: 2). Қоспа қоюланғанша қыздырылады, котлеттер табаға салынады, араластырылады, шайқалады және ерітілген шошқа майы құйылады.