Литва Зраздары (2 нұсқа)
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Сиыр еті 130, тартылған ет үшін: қара бидай наны 8, шикі шошқа майы 10, жұмыртқа 1/4 дана., пияз 21, ұнтақталған қара бұрыш, қуыруға арналған май 2,5, тұз 1, нанға арналған ұн 1, қуыруға арналған май 5, қаймақ соусы 75.
Сипаттамасы Етті турап, жұқа тілімдер түрінде ұсақтайды. Ұсақталған ет әр тілімнің ортасына қойылады, зразалар пішінделеді, ұнға пісіріледі, жартылай дайын болғанға дейін қуырылады, содан кейін қаймақ тұздығымен құйылады және бұқтырылады. Дайын болғанға дейін қаймақ енгізіледі. Ұсақталған ет қайнатылған жұмыртқадан, кішкене текшелерге кесілген нан мен шошқа майынан және туралған жасыл ақжелкен, тұз және ұнтақталған бұрыш қосып жайылатын пияздан дайындалады. Зразаларға олар бұқтырылған тұздықтың астында беріледі.