Дон зраздары
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер балық филесі 1 кг, пияз 3-4, нан үгіндісі 1 стақан, бидай наны 2-3 тілім, сүт 1/3 кесе, сары май 50 г, жұмыртқа 3, ұн 1/2 кесе, ақжелкен, өсімдік майы 2 кесе (қуыруға арналған), тұз, дәміне қарай ұнтақталған бұрыш.
Сипаттамасы Балық филесін кең тілімдерге бөліп, оларды ұсақтағышпен қалыңдығы 0,5 см-ге дейін ұрып, тұздап, лимон шырынын себіңіз де, тартылған ет дайын болған кезде тоңазытқышта қалдырыңыз. Фаршты дайындаңыз: пиязды тураңыз, құтқарыңыз, қатты пісірілген 2 жұмыртқаны тураңыз, нанды суға немесе сүтке жібітіңіз, барлығын майдалап туралған ақжелкен, тұз және бұрышпен араластырыңыз. Фаршты балық кесектеріне орап, ұнға, жұмыртқа лизонына және нан үгіндісіне ораңыз. Өсімдік майын терең қопсытқышқа құйып, ондағы зраздарды қуырыңыз.