Сыра сорпасы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Сыра 500, қант 100, жұмыртқа 1 дана, зире 2, крутондар үшін: сүзбе 500, сары май 50, жұмыртқа 1 дана, қаймақ 50, зире 1, бидай наны 100.
Сипаттамасы Сыраны зире тұқымымен қайнатады. доб сарысы қантпен ұнтақталады, салқын сырамен сұйылтылады және қатты араластыра отырып, ыстық сыраға құйылады. Содан кейін сорпа қайнатпай қыздырылады. Сорпа ірімшік қосылған қызарған ақ нан крутондарымен бірге беріледі. Крутондарға арналған ірімшік массасы келесідей дайындалады: сүзбе еріген сары маймен қыздырылады, біртекті консистенция пайда болғанша араластырылады және бірте-бірте жұқа ағынмен ыдысқа құйылады. қаймақ, тұз, зире қосылған жұмыртқалар, массаны қайтадан араластырады және қыздырады, бірақ шамадан тыс әсер етпей, отта, әйтпесе ірімшік тым қатты болады. Дайын ірімшік массасы майланған ыдысқа жайылып, суыққа қойылады.