Сырь
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Сүзбе 1200, жұмыртқа 2 дана., сары май 125, зире 10, сүт 2400, тұз 8.
Сипаттамасы Сүзбені електен өткізіп, қайнаған сүтке құйып, резеңке тәрізді жіп тәрізді болғанша және сүт қоюланғанша баяу отта қыздырады. Алынған масса елекке құйылады. Сары майды кастрюльге ерітіп, оған сүзбе массасын салып, қыздырады, 8-10 минут араластырады, содан кейін ұрылған жұмыртқа, тұз, зире қосып, араластырып, терең ыдысқа құяды. Салқындатылған ірімшікті 100-150 г бөліктерге бөледі.