Франш-конте қоры (Ірімшік пен шарап қосылған жұмыртқа тағамы)
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Жұмыртқа 2 дана., сары май 15, сарымсақ 3, табиғи ақ шарап 30, ірімшік 50, ұнтақталған қара бұрыш, тұз.
Сипаттамасы Құрғақ ақ шарапты сарымсақпен бастапқы көлемнің жартысы буланғанша қайнатады, сүзеді және салқындатады. Жұмыртқаны ірімшікпен, қыздырылған сары маймен, ұнтақталған қара бұрышпен және қайнатылған шараппен араластырады, дәміне қарай тұздайды, сазды ыдысқа құяды, баяу отқа қояды және массасы жартылай сұйық ботқаның консистенциясын алғанға дейін қыздырады. Үстелге жаңа піскен қуырылған нанмен бірге кәстрөлде беріледі.