Насыбайгүл тұшпарасы қосылған қызанақ сорпасы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты15 минут
Өнімдер 4 порция үшін: 2 кг қызанақ, 200 г пияз 50 г ысталған бекон, 2 бульон текшесі 1 байлам насыбайгүл, 125 мл., сүт, тұз 65 г ұн, 1 жұмыртқа
Сипаттамасы Қызанақтан қабығын алып тастаңыз, шамамен тураңыз. Пиязды аршып, майдалап тураңыз. Беконды текшелерге кесіңіз. Олар мөлдір болғанша сөндіріңіз. Қызанақ пен бульон текшелерін қосыңыз, шамамен 15 минут қайнатыңыз. Бірнеше жапырақты бір жаққа қойыңыз, қалғанын ұсақтап тураңыз. Ұн қосыңыз. Қамыр ыдыстың түбінен тегіс кесек түрінде бөлінгенше араластырыңыз. Табаны оттан алыңыз. Массаға жұмыртқаны шайқаңыз. Салқындатылған қамырды насыбайгүлмен араластырыңыз, тұшпараны қалыпқа салыңыз, сорпада олар қалқып шыққанша қалдырыңыз. Насыбайгүлмен безендіру үшін. Бір порцияда 410 ккал