Құлақ
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Қой еті 150, пияз 20, сәбіз 30, репа 30, рутабага 15, ақ қырыққабат 30, қияр 20, кептірілген саңырауқұлақтар 20, сарымсақ, шөптер, тұз.
Сипаттамасы Шалғам, рутабага, пияз және сәбіз тілімдерге, қырыққабат төртбұрыштап туралады. Кесектерге кесілген қойдың төс еті көбікті алып тастап, жартылай дайын болғанға дейін қайнатылады, содан кейін ет сазды ыдыстарға ауыстырылады, көкөністер, тұздалған немесе маринадталған қияр, тұз, саңырауқұлақтар қосылады және ыдыс дайын болғанға дейін қайнатылады. Бұқтырудың соңында туралған сарымсақ қосылады, қызмет етер алдында шөптерге себіледі. Құлақты шөптермен және пассивті ұнмен дәмдеуге болады. Құлақты қияр мен саңырауқұлақсыз дайындауға болады.