Лимон мен картоп қосылған тауық еті
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер тауық еті - 1 дана. картоп - 6-8 дана. дәмдеуіштер - дәміне қарай өсімдік майы - 50 г. жасыл пияз лимон - 2 дана. тұз
Сипаттамасы Тауықтың ұшасын (лайықты мөлшерде, арық емес) жуыңыз, құрғатыңыз. Қуыруға арналған табаға салыңыз (пешке салуға болатын үлкен таба немесе жабық науа). Дәмдеуіштерді (дәміне қарай - сунели құлмақтары немесе аздап карри) өсімдік майымен (ең дұрысы зәйтүн майымен) араластырып, ұшаны осы қоспамен жабыңыз. Тазартылған және ұсақ туралған картопты пісірме табаққа салыңыз, пешке орташа отқа қойыңыз және кем дегенде бір сағат ұстаңыз. Содан кейін алып тастаңыз, картопты аударыңыз, слекгаға тұз қосыңыз. Туралған жасыл пиязды және 8 бөлікке кесілген лимондарды қосыңыз. Пешке тағы 25-30 минутқа қайтарыңыз. тауық еті - 1 дана. картоп - 6-8 дана. дәмдеуіштер - дәміне қарай өсімдік майы - 50 г. жасыл пияз лимон - 2 дана. тұз