Тазартылған картопты өте жұқа дөңгелектерге кесеміз және
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы майланған табаға қабат етіп салыңыз. Үстіне кішкене текшелерге кесілген төс етін/шұжықты/тоңазытқышта жатқан басқа нәрсені себіңіз де, үстіне пиязды сақиналармен саламыз. Егер жасыл түстер болса (құрғақ болса да), оны да қосыңыз. Тұз, бұрыш. Келесі қабат бірдей тәртіпте: картоп, төс еті/шұжық, пияз, шөптер, тұз, бұрыш. Табаға толған соң қаймақ құйып, үгітілген ірімшік сеуіп, пешке қоямыз, максимум 40-50 минутқа дейін қыздырамыз. Қызмет көрсетер алдында ыдысты сығып алу үшін оны 10-15 минутқа қалдырған жөн, содан кейін ол тілімдерге (торт сияқты) кесіліп, табақтарға жайылады. ірі картоп - 7-8 дана. төс еті/шұжық - 100 г. пияз - 2 дана. шөптер - дәміне қарай тұз - дәміне қарай бұрыш - дәміне қарай қаймақ - 250 г. ірімшік - 20 г.