Лион стиліндегі картоп
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер картоп - 7-10 дана (ірі) пияз - 1-2 дана. ірімшік - 300 г. өсімдік майы тұзы
Сипаттамасы Картопты қалыңдығы шамамен жарты сантиметр болатын тілімдерге кесіңіз. Ірімшікті ірі үккіште үккіштен өткізіңіз (жақсырақ шұжық емес және ерітілмеген. Әйтпесе, әуесқойға белгілі бір талғам пайда болады). Пиязды жұқа сақиналарға кесіңіз. Алюминий ыдыстың түбіне өсімдік майын құйыңыз. Қабаттарға салыңыз: картоп, пияз (картопты жабу үшін), ірімшік (пиязды жабу үшін). Дәміне қарай тұз. Негізінде, сіз оны екі рет тұздай аласыз (егер кастрюль екі немесе одан да көп литр болса). Мысалы, төменгі қабаттардың бірі және үстіңгі қабаттардың бірі. Бірақ ірімшіктің өзі өткірлік пен қалыпты тұзды дәм беретінін есте сақтаңыз, сондықтан сіз тұзды толығымен үнемдей аласыз. Барлық қол жетімді компоненттер осылай салынғаннан кейін, үстіңгі қабатқа ірімшікті молынан себуді ұмытпаңыз және қабаттарды сәл ылғалдандыру үшін өсімдік майын құйыңыз (май аздап болуы керек - 4-5 ас қасық, артық емес). Картоп пісе бастағанға дейін сіз майдың деңгейін байқамайсыз. Кәстрөлді қақпақпен мықтап жабыңыз және 20-30 минут бойы жұмсақ отқа қойыңыз. Картоптың дайындығын пышақпен оңай тексеруге болады. Ірімшік әуесқойлары үшін: өкінуге болмайды. Мұнымен картопты бүлдіруге болмайды! Майдалап туралған көк (көк пияз, ақжелкен, аскөк және т.б.) дайын тағамға өте қолайлы. картоп - 7-10 дана (ірі) пияз - 1-2 дана. ірімшік - 300 г. өсімдік майы тұзы