Жаңа піскен порчини саңырауқұлақтарынан немесе саңырауқұлақтардан жасалған сорпа пюресі
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Шампиньондар - 50 г немесе ақ саңырауқұлақтар, немесе морельдер - 75 г, май - 20 г, ұн - 20 г, сүт - 75 г, жұмыртқа (сарысы) - 1/8 дана. Гарнирге арналған жаңа порчини саңырауқұлақтарының немесе шампиньондардың кішкене қақпақтарын таңдап, сорпаға жіберіңіз. Қалған саңырауқұлақтарды тазалаңыз, шайыңыз, ет тартқыштан өткізіңіз. Туралған саңырауқұлақтарды кастрюльге салыңыз, сары май қосыңыз және баяу отта 20-30 минут қайнатыңыз. Бұқтырылған саңырауқұлақтарды ақ тұздықпен біріктіріп, бетінде пайда болған көбікті алып тастап, 20-25 минут қайнатыңыз. Қайнағаннан кейін массаны сүрту машинасынан өткізіп, қайтадан қайнатыңыз және оттан шығарғаннан кейін су моншасына салыңыз. Сорпаны жұмыртқаның сарысы мен сүт қоспасымен дәмдеңіз, сары маймен араластырыңыз. Сорпа ыдысына бұқтырылған саңырауқұлақтардың жұқа туралған қақпақтарын қосыңыз. Порчини саңырауқұлақтарының немесе шампиньондардың орнына бұл сорпаны морельден дайындауға болады, оны алдымен 5-6 минут қайнатып, шайып, содан кейін ет тартқыштан өткізу керек. Бұл сорпаны сүтте де дайындауға болады (Кілегейлі сорпа).