Қара өріктен жасалған паста
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы 1 кг қара өрік пюресі үшін - 500 г қант Жуылған қара өрік қабығынан тазартылады, тұқымдары алынып тасталады, аздап су құйылады және қақпақ астында жұмсақ болғанша қайнатылады. Содан кейін оны ет тартқыштан өткізеді. Қара өрік пюресі бір пісіру үшін өлшенеді, қайнатылады және үнемі араластыра отырып, көлемі шамамен үштен біріне азаятын етіп буландырылады. Қанттың өлшенген мөлшері қоюланған пюреге біртіндеп араластырылады және паста жеткілікті түрде қоюланып, жайылып кетпес үшін одан әрі қайнатылады. Қалың, ыстық паста металл қалыптарға құйылады, маймен майланған немесе пісіру парағына немесе пергамент қағазға (Параққа салынған) құйылады, ол да маймен майланады және кептіріледі.