Мадерадағы көгершіндер
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты15 минут
Өнімдер
Сипаттамасы 4 көгершін, француз немесе испан мадейрасының жарты бөтелкесі, порто, тұқымсыз 30-ға жуық зәйтүн, зәйтүн майы, итальяндық "Бальзам" сірке суы, жаңа зире, 3 қызанақ, қара өрік, мейіз, жаңа жүзім, сарымсақ, пияз, шағын сәбіз. Қажет болса, тұздықта алманы езуге болады, осылайша алма тұздығының гарнирін дайындауға болады. Ботқамен немесе жаңа піскен бұршақтармен бірге қызмет етіңіз. Шарап - қызыл, бургундия жақсырақ. Әдетте француз тағамы. Көгершіндер зәйтүн майына қуырылады, ұсақ пияздың бастары мен сәбіз бөлек күйдіріледі. Көгершіндер мен сәбіз салынған кастрюльге жарты бөтелке мадейра немесе порто құйылады, қақпақпен жабылады және шамамен 10 минут қайнатылады. Содан кейін қара зәйтүн, алдын ала суланған қара өрік немесе мейіз (бірге болуы мүмкін), сарымсақ, зире, тұз, лавр жапырағы, қажет болса, аздап тәтті бұршақ қосылады. Ол тағы 15 минут қайнатылады. Көгершіндерді айналдыру керек. Егер мейіз немесе қара өрік болмаса, жаңа піскен жүзімді бұқтырудың аяқталуына 5 минут қалғанда іске қосуға болады.