Алмұрт пастасы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер 1 кг алмұрт пюресі үшін 400 г қант
Сипаттамасы тамыр шоғырлары, алмұрттары бар қолқа мен сабақтар кесектерге кесіліп, жұмсақ болғанша қақпақ астында қайнатылады. Содан кейін олар шырын сыққыштан өткізіледі (Егер сіз ең нәзік консистенциялы паста алғыңыз келсе, екі рет өткізіңіз). Пюренің бір бөлігін бір қайнатуға өлшеп, қайнатады және үнемі араластыра отырып, көлемін шамамен үштен біріне азайту үшін бумен пісіреді. Қанттың өлшенген бөлігі қоюланған пюреге біртіндеп араластырылады және паста жеткілікті түрде қоюланып, жайылып кетпес үшін одан әрі қайнатылады. Ыстық, қою паста маймен майланған металл қалыптарға құйылады немесе пісіру парағына немесе пергамент қағазға (параққа салынған) шамамен 15 мм қабатқа жайылады, ал екеуін де майлау керек. Ұзын пышақпен беті тез тегістеліп, кептіріледі.