Қант қосылған қара өрік джемі
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы 1 кг аршылған жеміс үшін - жарты кесе су, 800 г қант, қара өріктің тұқымынан тазартылған жемістері су қосып қайнатылады немесе буға сүзіледі. Содан кейін масса електен немесе дуршлаг арқылы сүртіледі. Дайын пюреге қант қосылады және үнемі араластыра отырып, дайын болғанға дейін қайнатылады. Масса шамамен үштен біріне азаюы керек. Дайын джем ыстық банкаларға құйылады және дәкемен жабылады. Екі күннен кейін, бетінде қабық пайда болған кезде, банкалар пергамент қағазға оралып, байланады.