Қара өрік мармелады
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы 1 кг қара өрік, 400 г. қант, 1/2 кесе су. Піскен жемістерді жуыңыз, екіге бөліңіз және тұқымдарды алыңыз. Өрікті ыдысқа салыңыз, ағаш пестицамен езіңіз, су құйыңыз, баяу отқа қойыңыз және толық жұмсарғанша қайнатыңыз. Ыстық массаны електен сүртіңіз. Пюреге қант қосып, араластырыңыз және қайнатыңыз, жұмсақ болғанша баяу отта араластырыңыз. Дайын материалды пергаментпен жабылған табаққа немесе пісірме табаққа салыңыз, тегістеңіз. Масса салқындаған кезде және қабықпен жабылған кезде оны бұйра бөліктерге бөліп, жабық ыдыста құрғақ жерде сақтаңыз