Толтырылған рутабагалар
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы 3-5 шалбарды тазалаңыз, қырыңыз. Жұмсақ болғанша пісіріңіз. Жартысын кесіңіз, өзегін алыңыз, оны картоп сияқты езіңіз. 1 ас қасық қуырыңыз. 1 ас қасық ұн қасық. сары май қасық. Қуырылған ұнды жұмсартылған, алынған өзекке салыңыз, оған 3-4 ас қасық қаймақ, 1 шай қасық қант қосып, бәрін жақсылап араластырыңыз да, рутабаганы осы массаға толтырыңыз. Толтырылған рутабагаларды сары маймен майланған пісірме табаққа салыңыз. Тұмшапештен алыңыз, ол піскен кезде табаққа салыңыз. Кәстрөлде еріген сары майды ұнмен сүртіңіз (екеуінің де 1 ас қасық қасық), бірнеше қасық қаймақ, рутабага қайнатылған су қосып, қайнатыңыз. Дайын рутабагаларды суытып, үстіне құйыңыз.