Сәбіз уылдырығы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы 1 кг сәбіз, 500 г пияз, 1 стакан сумен сұйылтылған томат пастасы, 1 стакан күнбағыс майы, 5 лавр жапырағы, 3 түйір сарымсақ, тұз, бұрыш. Қалың қаймақ консистенциясына дейін сумен сұйылтылған томат пастасы 1 майдалап туралған пиязды кастрюльге салыңыз, күнбағыс майын құйыңыз, лавр жапырағын, тұзды қосып, қақпақпен жабылған жоғары температурада қайнатыңыз. Масса қайнаған кезде, қыздыруды азайтып, бүкіл қызанақ азайғанша және пияз қызанақтан қызыл маймен жабылған толығымен жұмсақ массаға айналғанша қайнатыңыз. Пияз қайнап жатқанда, сәбізді тазалап, жуып, ірі үккіштен өткізіп, табаға аздап күнбағыс майына қуырып, сәбіз жұмсақ болғанша бұқтырылуы үшін су құйыңыз. Пияз мен сәбіз дайын болған кезде оларды біріктіріп, жақсылап илегеннен кейін қыздырылған пешке салыңыз. Дайын уылдырыққа тағы бірнеше лавр жапырағын, тұзбен езілген сарымсақты, бұрышты салып, уылдырық суыған соң целлофанмен орап, шыны ыдысқа саламыз. Уылдырықты тоңазытқышта бірнеше ай сақтауға болады.