Құлпынай, таңқурай және көкжидектен жасалған сусын
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Құлпынайдан, таңқурайдан және көкжидектен жасалған сусын Құлпынай, таңқурай мен бүлдіргенді сұрыптайды, көгерген және зақымдалған жидектерді алып тастайды, дуршлагқа салады, үш рет шелек суға батырады, ағызып жібереді, жемістерді сепальдардан және басқа қоспалардан тазартады, қант құмына себеді немесе ұнтақ қант (1 кг жидекке 200 г) құйып, салқын жерде 6-8 сағатқа қояды. Алынған шырын нейлон шұлығы арқылы немесе екі еселенген дәке арқылы сүзіліп, шыны ыдысқа құйылады және салқындатылады. Сусын газдалған сумен, сүтпен немесе кілегеймен салқындатылған түрде тұтынылады.