Бөренеден жасалған сусын
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Бөренеден жасалған сусын. Сұрыпталған жидектерді дуршлагқа салыңыз, үш рет бір шелек суға батырыңыз, ағызып жіберіңіз, сепальдар мен басқа қоспалардан тазартыңыз, түйіршіктелген қант құйыңыз (1 кг жидекке 200 г қант мөлшерінде), салқын жерге алты-сегіз сағатқа қойыңыз, жидектер босатылғаннан кейін шырын, ол дәке арқылы сүзіледі, содан кейін сығылады. Жиналған шырын шыны ыдысқа құйылады және салқындатылады. Сусынды сүтпен немесе кілегеймен бірге беруді ұсынамыз.