Устрица саңырауқұлағы қосылған ыстық баклажан салаты
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер 20 г саңырауқұлақтар (устрица саңырауқұлағы), 50 г қызанақ, 50 г пияз, 100 г қызанақ шырыны, 150 г баклажан, 10 г ақ асханалық шарап, 30 г зәйтүн майы, 10 г лимон шырыны, 5 г дәмдеуіштер (вегета), тұз және ұнтақталған қара бұрыш дәміне қарай, жасыл пияздың қауырсындары және безендіруге арналған насыбайгүл бұтағы.
Сипаттамасы Баклажандар текшелерге кесіліп, лимон шырыны қосылған суға малынған. Пияз ұсақ текшелерге кесіліп, дайындалған баклажан мен қызанақ шырынын қосып қуырылады. Дәміне қарай тұз, бұрыш және (вегета) қосылады. Устрица саңырауқұлақтары зәйтүн майына ақ шарап, тұз және бұрыш қосып қуырылады. Қызанақтар тілімдерге кесіліп, пеште аздап пісіріледі. Жасыл пияздың қауырсындарынан ою-өрнек үшін ашық жапырақтар кесіледі. Қызмет көрсету кезінде баклажандар табақтың ортасына, үстіне қуырылған устрица саңырауқұлақтары қойылады. Табақтың бүйірлеріне қызанақ тілімдері мен жасыл пияздың шілтерлі қауырсындары салынады. Соңғы безендіру - баклажан терісінің жоңқалары мен насыбайгүл бұтағы. Қажет болса, баклажанға майдалап туралған сарымсақты қосуға болады. Сонда тағамның дәмі өткір болады.