Староц-бадрожан (сарымсақ қосылған баклажандар)
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты5 минут
Өнімдер Баклажандар - 250 г, сарымсақ - 10 г, өсімдік майы - 30 г, ақжелкен - 50 г, қызанақ - 50 г, дәмдеуіштер, шөптер, тұз.
Сипаттамасы (асхана: Армян) Баклажандарды жуып, қабығын, сабағын және тұқымын алып тастағаннан кейін 4 - 5 минут салқын тұзды суда ұстайды, содан кейін баклажандарды елекке тастайды, олардан алынған өзегін турайды, майдалап туралған сарымсақпен араластырады, ақжелкен, тұз, бұрыш қосып, өсімдік майына қуырады. Баклажандар алынған массамен толтырылады, ыдысқа салынады, туралған қызанақ, суық су қосылады және қақпақпен дайын болғанға дейін баяу отта қайнатылады. Қызмет көрсету кезінде шөптерге себіңіз.