Шашлыктарға, шашлыктағы сүбеге, басстурмаға арналған гарнирлер
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер 3 нұсқа - жасыл пияз немесе пияз 50, баклажан 100, қой еті немесе құйрық майы 10, шөптер 3, қызанақ 50, капсикум бұрышы, тұз.
Сипаттамасы Жасыл пиязды ұзындығы 5-6 см кесектерге кеседі. Пияз жұқа сақиналармен туралған. Лимон тілімдерге кесіледі. Баклажандар ұзына бойына кесіліп, тұқымдарды алып тастағаннан кейін, туралған шөптермен, капсикуммен және тұзбен туралған жіңішке туралған құйрық майын тілімге салады, дайындалған баклажандарды шашлыкқа көлденең байлап, ыстық көмірдің үстіне қуырады. Қызанақтарды да түкіріп қуырады. Барбекюге арналған гарнирлердің нұсқалары: 1 нұсқа - пияз 60, лимон 1/3шт. 2 нұсқа - жасыл пияз 40 немесе пияз 35, тұздалған қияр 80 немесе қызанақ 85.