Жолақты тағамдар
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер 3-4 баклажан, 3 қызыл және 3 жасыл болгар бұрышы, 2-3 сәбіз, 3 пияз, піскен қызанақ (жақсырақ етті сороттар) 10 дана, көбірек жасыл аскөк және бір бас сарымсақ.
Сипаттамасы Баклажандарды қалың емес тілімдерге бөліп, өсімдік майына қызарғанша қуырыңыз. Қалғанының бәрі ұсақталады, ұсақталады, майдалап туралады. Көкөністерді құмыраға қабаттарға салыңыз - баклажан, пияз, сәбіз, болгар бұрышы, қызанақ, аскөк қатары. Және де - банк жоғарғы жағына дейін толтырылғанша. Әр қабатты ірі тұзбен және туралған сарымсақпен себіңіз де, көкөністер шырынын жібере алатындай етіп қасықпен басыңыз. Егер сұйықтық жеткіліксіз болса, қайнатылған суға лимон қышқылының, қанттың, дәмдеуіштердің тұздығын қосыңыз. Құмыраны полиэтилен қақпақпен жауып, тоңазытқышқа салыңыз. Бір-екі күннен кейін сіз тырысуға болады. Бал саңырауқұлақтары дайын болғанға дейін тұзды суға қайнатылған кішкене қабатты қосуға болады. Қанша порцияға арналған: 4.