Қажет: 3-4 баклажан,
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер 3 қызыл және 3 жасыл болгар бұрышы, 2-3 сәбіз, 3 пияз, көбірек піскен қызанақ (жақсырақ етті сорттар), көбірек жасыл аскөк және бір бас сарымсақ.
Сипаттамасы Баклажандар қалың емес тілімдерге кесіліп, қызарғанша өсімдік майына қуырылады. Қалғанының бәрі ұсақталады, ұсақталады, майдалап туралады. Көкөністер құмыраға қабаттарға салынады - баклажан қатары, пияз, сәбіз, болгар бұрышы, қызанақ, аскөк. Және де - банк жоғарғы жағына дейін толтырылғанша. Әр қабат ірі тұзбен және туралған сарымсақпен себіліп, көкөністер шырынын жібере алатындай етіп қасықпен басылады. Егер сұйықтық жеткіліксіз болса, қайнатылған суға лимон қышқылының, қанттың, дәмдеуіштердің тұздығын қосыңыз. Банка полиэтилен қақпақпен жабылады және тоңазытқышқа қойылады. Бір-екі күннен кейін сіз тырысуға болады. Бал саңырауқұлақтары дайын болғанға дейін тұзды суға қайнатылған кішкене қабатты қосуға болады.