Пасхаға арналған бекіре тұқымдас қырыққабат орамдары
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақытыминут 1 минут
Өнімдер 120 г өңделген бекіре, 20 г пияз, 1/2 қызанақ, 30 г шампиньон саңырауқұлағы, 1 үлкен жапырақ (қытай) қырыққабат, өсімдік майы 20 г, дәміне қарай 50 г қаймақ, тұз және бұрыш.
Сипаттамасы Алдымен қырыққабат орамына салманы дайындаймыз. Мұны істеу үшін пияз мен саңырауқұлақтарды кішкене текшелерге кесіп, өсімдік майына қуыру керек. Қызанақ көлденеңінен кесіліп, 1-2 минут қайнаған суға батырылады, қабығы мен тұқымынан тазартылады. Содан кейін текшелерге кесіңіз, саңырауқұлақтарға пияз, тұз және ұнтақталған қара бұрыш қосып, баяу отта 15-20 минут қайнатыңыз. Қырыққабат жапырағы қайнатылады. Бекіренің екі бөлігі жақсы күреседі. Дайындалған қырыққабат жапырағына бекіре тұқымдас балықтың бір бөлігі, үстіне тартылған ет қабаты, сосын балықтың тағы бір бөлігі салынады. Конвертпен оралған. Қырыққабат орамдары екі жағынан қызарғанша қуырылады, қаймақпен құйылады, дәміне қарай тұздалады және дайын болғанға дейін бұқтырылады (шамамен 15 минут). Дайын қырыққабат орамдары табаққа жайылып, қаймақ тұздығымен құйылады, жасыл бұтақпен безендіріледі. Сіз таңдаған кез келген көкөніс бұл тағаммен жақсы үйлеседі.