Қаз бауырынан жасалған перкельт
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты10 минут
Өнімдер Бұқтырылған бауыр 150, пияз 80, қызыл бұрыш 5, қаз майы 20, қызанақ 25, сарымсақ 2.
Сипаттамасы Пиязды өте ұсақтап турап, қаздың майына аздап қуырып, оған қызыл бұрыш пен сарымсақ қосады. Бауырды едәуір үлкен кесектерге бөліп, қуырылған табада аздап қуырады, үстіне май мен пияз құйып, пеште қақпағынсыз тағы 10 минут қуырады, қызанақ немесе пюре қызанақтарын енгізеді және қуыруды жалғастырады. толық дайын болғанға дейін. Бауыр бөліктері алынып тасталады, сүзілген тұздықпен жабылады және қайтадан қайнатылады. Күрішпен бірге беріледі.