Ананас қосылған омлет (Ямайка)
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты10 минут
Өнімдер Ананас 80, жұмыртқа 2 дана., қант ұнтағы 10, ром 100, сүт 10, крахмал 3, ванилин.
Сипаттамасы Ананас қабығынан тазартылады, текшелерге кесіледі, қант ұнтағына себіледі және роммен жабылады. Жұмыртқаның сарысын доб қант ұнтағымен ұнтақтайды, сүт, крахмал, ванилин ұнтағын және соңында көбікке шайқалған доб қосады. Сары май табада қыздырылады, дайындалған жұмыртқа қоспасы құйылады және екі жағынан қуырылады. Қуырылған омлеттің ортасына ромға малынған ананас қойылады, омлет екіге бүктеледі, майланған пісірме табаққа қойылады және пеште 10 минут пісіріледі. Содан кейін ром дәміне қарай қант қосып, омлеттің үстіне құйылады. Қызмет көрсету кезінде ром отқа жағылады.