Өрік омлеті
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер 1 унция күммель (неміс арағы) 1 кесе консервіленген өрік 6 жұмыртқа 2 ас қасық суық су 1/2 шай қасық тұз 2 шай қасық түйіршіктелген қант 2 ас қасық сары май 1 шай қасық қант ұнтағы Күммельді өрікпен араластырыңыз. Бройлерді бес жүз градусқа дейін алдын ала қыздырыңыз (Фаренгейт, біз анықтағандай). Кішкене кастрюльге 3 жұмыртқаны жарып, 1 ас қасық су, 1/4 шай қасық тұз және 1 шай қасық түйіршіктелген қант қосыңыз. Жақсылап шайқаңыз, омлетке арналған табаны орташа отта қыздырыңыз.
Сипаттамасы Оның жеткілікті қызғанын тексеру үшін оған бірнеше рет су тамызыңыз. Егер тамшылар секіріп, жоғалып кетсе, бұл табаның дайын екенін білдіреді. Табаға бір ас қасық майды салыңыз, жұмыртқаны табаға құйыңыз, оларды айналмалы қозғалыстармен араластырыңыз. Жұмыртқалар түбіне жабысып қалмас үшін табаны екінші қолыңызбен шайқаңыз. Түбі қатып, үстіңгі жағы әлі де сұйық болған кезде, өрік массасын омлеттің ортасына салыңыз. Омлетті бұраңыз немесе екіге бүктеп, қыздырылған табаққа салыңыз. Үстіне қант ұнтағын себіңіз. Дереу қызмет етіңіз. Екінші омлет үшін қайталаңыз. (екі адамға).