Тәтті-қышқыл тұздықта қуырылған балық
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер 125 г балық, 1 жұмыртқаның ақтығы, 30 г крахмал, қуыруға арналған өсімдік майы, 15 г пияз, 1 г имбирь, 10 г соя соусы, 5 г қант, 1 г натрий глутаматы, 5 г сірке суы, аздап шарап, дәміне қарай тұз.
Сипаттамасы Балықты, жақсырақ сазан немесе сазанды тазалап, терісіне көлденең тіліктер жасап, крахмал мен су ақуызының қоспасына салып, терең қуырып, лақтырып тастаңыз. Ыстық табаға туралған пиязды салып, сорпаны құйып, соя соусын, қантты, сірке суын, шарапты, имбирьді, натрий глутаминатын қосыңыз. Қоспа қайнаған кезде суда еріген крахмалды құйыңыз (1:2). Сорпа желе тәрізді массаға дейін қоюланған кезде, оған қуырылған балықты салыңыз, содан кейін табаққа салыңыз. Ljuba Fedorova 2:5021/6. 4