Қамырдағы балық
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақытыминут 1 минут
Өнімдер Балық 150, бидай ұны 100, жұмыртқа 1 дана., сыра 100, сары май 10, тазартылған өсімдік майы 20, жасыл пияз 5, тәтті бұрыш 1, тұз.
Сипаттамасы Ұнды тұзбен, шикі жұмыртқаның сарысымен және сырамен қосып, еріген сары майды қосып, қамыр илейді. Қамырға көбік пайда болғанша шайқалған жұмыртқаның ақтығы енгізіледі. Қайнатылған немесе бұқтырылған балық кесектерге кесіліп, туралған көк пияз мен хош иісті бұрышқа себіліп, қамырға батырылады. Қамырмен жабылған балық кесектерін қайнап жатқан майға қуырып, 1-2 минуттан кейін шығарып, қағазға жайып, май ағып кетеді. Тек ыстық күйінде беріледі.