Алмаға арналған тұздық
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты5 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Тұзды ерітінді (10 килограмм алма үшін) келесідей дайындалады: 5 литр суға, жақсырақ салқындатылған қайнатылған суға 75-80 грамм тұз және 150- 200 грамм қант қосылады. Егер алмаларды уытпен жібітсе, онда тағы 50-60 грамм уыт (өскен арпа немесе қара бидай ұны) қосылады. Уытты дайындау 0,5 литр суға 50 грамм уыт қосып, біртіндеп қайнағанға дейін қыздырып, 15-20 минут қайнатудан тұрады. Уыт дайындалған тұзды ерітіндіге құйылады. Уыттың бұл мөлшері 5 литр тұзды ерітіндіге жетеді. Тұздықтағы тұз бен қантты дәміне қарай беруге болады. Егер алма хош иісті болмаса, онда ашыту кезінде дәмдеуіштерді немесе ара балын (қанттың орнына толығымен немесе ішінара) қосу керек. Дәмдеуіштердің ішінде көбінесе ақжелкен, балдыркөк, эстрагон, қарақат жапырағы, жаңғақ жапырағы, жалбыз және т.б. Біз алманы сулауға арналған ең көп таралған рецепттерді ұсынамыз.