Ене тілі - баклажаннан жасалған тағамдар.
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты

Өнімдер
Сипаттамасы Шынында да ащы және өте дәмді. 2 баклажан, 4 қызанақ, 2 дана. пияз , 1 ащы бұрыш, 3 түйір сарымсақ, тұз. Баклажандарды ұзына бойына (тілдерге) кесіңіз. Ащы сезімді кетіру үшін жарты сағат бойы салқын тұзды су құйыңыз да, оларды күн сәулесімен майланған табада қызарғанша қуырыңыз. Басқа табада майдалап туралған пиязды қуырып, оған үгітілген қызанақты қосып, аздап бұқтырыңыз. Ащы бұрышты ұсақтап тураңыз, дәміне қарай тұз бен шөптерді қосыңыз. Ал соңында - сарымсақтың бірнеше түйірі. Баклажандарды тегіс табаққа салыңыз да, ыстық тұздықпен жайыңыз. Негізінде, қазірдің өзінде жеуге болады (салқындатылған түрде). Маған бұл нұсқа көбірек ұнайды: әр тілдің шетіне ветчина тілімін салыңыз. Басқа жиегімен жабыңыз. Ірімшіктің астына аздап пісіріңіз. Рахаттана отырып тамақтаныңыз.