Фольгада пісірілген балық
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы 600 г балық филесі, 2 қатты пісірілген жұмыртқа, 2-3 пияз, 50 г ірімшік, 2 ас қасық. сары май қасықтары, 1,5 ас қасық. дәміне қарай 3% сірке суы, шөптер, тұз және бұрыш қасықтары. Терісі жоқ балық филесін маринадтаңыз және салқын жерде 20-30 минутқа қойыңыз. Майланған фольгаға филенің бір бөлігін салыңыз, үстіне тартылған ет қабатын салыңыз, екінші бөлігін жауып, үгітілген ірімшік себіңіз. Фольганы жабыңыз, пісіру парағына немесе табаға салыңыз да, пешке 15-20 минутқа қойыңыз. Үстіңгі жағында алтын қоңыр қабықты қалыптастыру үшін фольгада кішкене тесік қалдыруға болады. Тұздық. Бір стақан суға тұз, сірке суын, ұнтақталған қара бұрышты араластырыңыз. Тартылған ет. Қуырылған пияз мен ұсақ туралған жұмыртқаны араластырып, шөптермен тураңыз.