Ет қосылған баклажандар
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты30 минут
Өнімдер Жасылдардың үстіне дайындалған етті салыңыз да, еттің үстіне тағы бір қатар қуырылған баклажан салыңыз, сосын бәрін туралған көкке себіңіз, үстіне томат тұздығын, тұз құйып, қақпақтың астына 15 минут қайнатыңыз.
Сипаттамасы Баклажандарда сабақтың жанындағы үстіңгі бөлігін кесіп, жуып, ұзынынан екіге бөліп, тұздап, сұйықтық пен ащы пайда болуы үшін 30 минут қоя тұрыңыз, содан кейін баклажандарды сығып, сары май қосылған табада қуырыңыз. Қызанақты қайнатыңыз және дуршлаг арқылы сүртіңіз. Қайнатылған етті ет тартқыштан өткізіп, майдалап туралған пияз, тұз, бұрыш қосылған сары майға қуырыңыз. Таяз кастрөлдің түбіне қуырылған баклажан қабатын салып, оларды майдалап туралған ақжелкен, балдыркөк, насыбайгүл, дәмді, аскөк, кинза ұсақталған сарымсақпен араластырылған қабатпен жабыңыз.