Бұршақ дақылдары мен ветчинамен толтырылған қырыққабат орамдары
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Қырыққабатты жоғарыда сипатталғандай етіп дайындаңыз, Тартылған етті дайындалған қырыққабат жапырақтарына 40-50 г-нан жайып, оны шұжық тәрізді жапыраққа орап, терең кастрюльге қатар-қатар етіп салыңыз, үстіне қатты ет сорпасын немесе қаймақ құйып, қайнатыңыз. қырыққабат жұмсақ болғанша. Толтырылған қырыққабатты ыстық күйінде 2 данаға салыңыз. қызанақ (ет) немесе қаймақ тұздығына қызанақ пен пияз қосылған бір порцияға құйыңыз. Ақжелкен немесе аскөк себіңіз.
Сипаттамасы Фаршты дайындау үшін ысталған ветчина немесе ысталған шошқа етін текшелерге кесіңіз (5 - 6 мм), туралған пиязбен аздап қуырыңыз, қайнатылған бұршақты қосыңыз (әр 250 г ветчина үшін 1 кг қайнатылған бұршақ дақылдары) және араластырыңыз, жұмыртқаның сарысы қосылған қою сүт тұздығымен дәмдеңіз. туралған ақжелкен. Қырыққабат 160, бұршақ 40, ветчина немесе төс еті 20. сүт соусы 20, жұмыртқа 5, пияз 30, еріген шошқа майы 15, сорпа 50 немесе қаймақ 30, томат соусы немесе қызанақ пен пияз қосылған қаймақ 100, ұн 5, шөптер.