Күйдірілген ішек-қарын тауық етін немесе балапанды ұсақтап тураңыз
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақытыминут 1 минут
Өнімдер ұзындығы А-5 см кесектерді аздап тұздап, бұрыш қосып, үй майына қуырыңыз, (ескертуді қараңыз), жартылай дайын болғанға дейін қуырыңыз. Содан кейін бір қабатты терең табаға салыңыз, кілегей құйыңыз, үгітілген ірімшік себіңіз (Пошехон, голланд, Минск сияқты қатты ірімшіктерді қабылдаған жөн). Содан кейін тауық етінің екінші қабатын салыңыз, үстіне кілегей құйыңыз, тауықтың бөліктерін жауып, үгітілген ірімшіктерге себіңіз. Алдын ала қыздырылған пешке салыңыз (1200) және бетінде алтын қоңыр қабық пайда болғанға дейін 25-30 минут пісіріңіз. Күрішті бөлек қайнатыңыз. Дайын тауықтың бөліктерін күрішке жайып, қалған тұздықты күрішке құйыңыз.
Сипаттамасы Ескертпе: Үйде сары майға қуыру әдеттегідей. Бұл дұрыс емес: сары майдың құрамында сары май бар, қуыру кезінде ол табаның түбіне, өнімдерге шөгеді. қуырылғандар күйіп кетеді. Үй майы деп аталатын майға қуырған дұрыс. Біз оның рецептін ұсынамыз: кез келген маргариннің 1 пакеті мен 200 г сары май. Сары майды терең табаға салыңыз, оны сары май түбіне түскенше қыздыру керек, содан кейін табаға ақырын (шөгіндісіз) ағызып, маргаринді сол жерге салыңыз. 1-2 минут қайнатыңыз, бу температурасына дейін салқындатыңыз. сүтті құйып, шыны ыдысқа құйыңыз, тоңазытқышқа салыңыз, қақпақпен жабу ұсынылмайды.