Сарымсақ қосылған баклажандар
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Кеңес: Егер сізге қабығы тазартылмаған қабығы ыдысқа беретін ащы ащы ұнаса, онда баклажандарды аршып тастауға болмайды. Тағы бір ұсыныс: сатып алу кезінде шағын көшірмелерді таңдаңыз. Үлкен баклажандар пісіп кетуі мүмкін және пісіру кезінде құлап кетуі мүмкін. Сонымен қатар, оларды табаға орналастыру жай ғана ыңғайсыз. ӨНІМДЕР: баклажан - 0,5 кг, өсімдік майы - 200 г, 1 стакан қайнаған су, сарымсақ - бір кішкене бас, тұз, қант, сірке суы - дәміне қарай. ДАЙЫНДАУ: а) тұздықты дайындау: бір стақан ыстық қайнаған суға тұз, қант, бірнеше тамшы сірке суын қосып, араластырып, дәмін татып, орташа өткір, ең бастысы, сіздің ойыңызша, дәмді болғанша қосыңыз. . Әрі қарай, сарымсақты аршып, майдалап турап, бұрын дайындалған ерітіндімен араластырыңыз. Осы тұздықтың үштен бірін жалпақ, кең ыдысқа құйыңыз, сонда сіз баклажандарды дайындауға кірісе аласыз. Баклажандарды жуыңыз, құйрықтарын алыңыз, содан кейін әрбір баклажанды ұзындығы бойынша қалыңдығы 7 см тілімдерге кесіңіз.Екі жағындағы тілімдерді қақпақтың астындағы орташа отта майға қуырыңыз, қажетінше қосыңыз. Баклажан кесектерін тек қызарғанша аздап қызарту керек. Тығыз қабық кейіннен тұздықтың сіңуіне жол бермейді. Әрбір дайын бөлікті табадан тікелей тұздықпен ыдысқа қабаттарға салып, оны біртіндеп құйып, келесі қабат жақсы сіңіп кетуі керек. Сарымсақ өнімге біркелкі таралуы үшін әр құю алдында тұздықты араластырыңыз. Егер сізде тұздық жеткіліксіз болса, онда ыдыстың бос жерлеріне қасықпен жинап, қалған құрғақ қабаттарды бірнеше рет құйыңыз. Қабаттарды одан да ыстық күйде орналастыру өте маңызды, содан кейін салқындаған кезде баклажандар тұздықты жақсы сіңіреді. Ыдысты салқындағаннан кейін бірден жеуге болады, бірақ баклажан ыдыстары түнде тоңазытқышқа қойылса, ең жақсы нәтижеге қол жеткізіледі.