Вегетариандық шницель
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Майдалап туралған пиязды (1 бас) өсімдік майына аздап қуырыңыз. Бұршақ (2 ас қасық қасық), майдалап туралған саңырауқұлақтар (2-3 саңырауқұлақ), картоп (2 дана), алма қосып, рұқсат етіңіз. Сөндіру кезінде жүзім шырынын (2-3 ас қасық қасық), шарапты немесе қайнаған суды (5-6 ас қасық қасық) құйыңыз. Көкөністерді жұмсақ болғанша қайнатыңыз және дәміне қарай суға малынған нан (1 дана), жұмыртқаның сарысы, томат пюресі, тұз және қара бұрыш қосыңыз. Қоспаны өте жақсы араластырыңыз, егер ол сұйық болса, құрғақ нанның кішкене үгіндісін қосыңыз. Құймақ қамырынан 2 немесе 4 құймақ пісіріңіз. Әр құймаққа дайындалған салманың бірдей мөлшерін салыңыз. Құймақтарды екі есе көбейтіп, ұрылған жұмыртқаға (1 бүтін және 1 ақ) кезекпен нан салып, нан үгінділеріне алтын түске дейін қуырыңыз. Жыл мезгіліне байланысты салатпен және сусынмен салқын түрде қызмет етіңіз: қызанақ шырыны немесе аралас дәруменді көкөніс шырыны.