Сарымсақ қосылған қаймақтағы тауықтың аяқтары
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты5 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Бір банка қаймақ (250 г) алыңыз, оған ұсақталған және аздап қуырылған 5-6 түйір сарымсақ салып, жақсылап араластырыңыз да, жарты сағаттай тік тұрыңыз. Дайындалған аяқтарды (май қабаттары жоқ) кесектерге кесіңіз немесе тұтас ыдысқа салыңыз, сарымсақ қосылған қаймақ құйып, тоңазытқышқа 2-4 сағатқа қойыңыз. Аяқтарды қаймақпен бірге қыздырылған терең табаға салыңыз, қақпақ астында орташа отта 15-20 минут қайнатыңыз. Қақпақты ашқаннан кейін сұйықтықтың булануына және аяқтарының сәл қызаруына мүмкіндік беріңіз. Дайын аяқтарды табаққа салыңыз да, табада қалған тұздыққа аздап ұн қосып, аздап тұздалған қайнаған сумен немесе сорпамен сұйылтыңыз. Ұнтақталған күрішті бөлек қайнатыңыз. Барлығын қаймақ тұздығымен құйып, күрішпен ыстық күйінде қызмет етіңіз. Тұздалған немесе маринадталған көкөністер гарнирге көбірек сәйкес келеді.